Pastry Chef, Mira Bogucka, za każdym razem kiedy tworzy nowy deser, dba o najmniejszy szczegół. Zaczynając od smaku i kończąc na końcowym efekcie wizualnym. Wszystko to aby finalnie Twoje spotkania z najbliższymi były jeszcze przyjemniejsze. Ułatwiamy Ci ten proces do maksimum. Wszystkie desery, bez wyjątku, możesz zamówić w sklepie on-line z dostawą do domu lub z odbiorem osobistym.
Mono porcje to jedna z naszych czołowych kolekcji. Są swoistą formą odzwierciedlającą kolekcję ciast. Mono porcje mają to do siebie, że ich wygląd zachwyca. Pierwsze spotkanie z nimi wprawia w osłupienie i dezorientację. Jest ciężko zdecydować się na wybór. Po chwili kiedy wzrok już przyzwyczai się do nadmiaru barw i arcykształtów, przychodzi moment wyboru smaku. Od klasycznych czekoladowych, po owocowe czy kremowe. Słodkie smaki świata w tradycyjnej i orientalnej odsłonie. Każdy inny i stworzony z pasji do cukiernictwa.
1. Sezonowe i egzotyczne smaki owocowe.
Rhubarbe perła wśród mono porcji. Lekki i rześki mus rabarbarowy wypełniony coulis z rabarbaru. Całość jest ułożona na migdałowej kruszonce. Orzeźwiająca propozycja, która jest idealna na ciepłe letnie dni. Polewa z białej czekolady dopełnia swoją słodkością lekko kwaskowaty rabarbarowy smak. Zaskoczy cię świeżością i delikatnością.
Miłości zwraca uwagę swoim kolorem, za czym idzie fundamentalny smak musu w tej słodkiej kompozycji, którym jest tropikalna marakuja. Czekoladowy biszkopt wypełnia aksamitny krem swoją lekkością. Przykuwająca wzrok pstrokata polewa jest wykonana na bazie białej, belgijskiej czekolady i owoców passiflory. W odniesieniu do nazwy – można się zakochać w egzotyce smaków.
2. Fantastyczne kremowe smaki.
Kremówka francuska mono porcja jest bardzo prostym, ale i zaskakującym w swoim smaku wydaniem tradycyjnej kremówki. Wpływa na to proces karmelizacji, któremu poddane jest ciasto francuskie. Spody ciasta dzięki temu zabiegowi są niebagatelnie chrupkie. Trzy warstwy ciasta francuskiego przełożone kremem patissiere. To z niego wywodzi się waniliowy smak. Madagaskarska laska wanilii jest nie do przebicia jeśli mowa o intensywności i aromacie. To całe dobrodziejstwo zamknęliśmy w tym kawałku słodkości
Sernik mango tradycyjny polski smak w nieoczywistej odsłonie. Bazą tej kremowej mono porcji jest ser śmietankowy, to on jest prowodyrem kremowej konsystencji ciasta. Bezbłędnie nadaje mu słodkości coulis z soczystego owocu mango. Całość kompozycji osadzona jest na kruszonce migdałowej z mąki ryżowej. Sernik jest jednym z najczęściej pojawiających się ciast na domowych stołach. Tym bardziej pozwólcie sobie na odrobine szaleństwa w takim niesztampowym wydaniu.
Naked carrot cake to warstwowa mono porcja, przekładany wilgotnym biszkoptem marchewkowym wraz z kremem na bazie włoskiego mascarpone i polskiego twarogu z delikatnym ananasowym coulis. Mono porcja udekorowana jest ziemią z kruszonych orzechów pekan, z której godnie wyrastają czekoladowe marchewki. Zamówienie na wszystkie mono porcje zrealizujesz w naszym e-sklepie z dostawą pod wskazany adres na terenie Warszawy i okolic.
3. Smaki przepełnione czekoladą.
Duetymają to do siebie, że zawsze idą w parze. Nie inaczej jest i w tym połączeniu. Powiązanie dwóch delikatnych smaków mlecznej i białej czekolady w puszystych musach, osadzonych na waniliowym biszkopcie. Wszystko na samym wierzchu ozdobione chrupiącą prażynką feuilletine na bazie pasty orzechowej i mlecznej czekolady.
4. Dostarczamy do domu i biura w Warszawie i okolicach.
Przy zamówieniach przez nasz sklep on-line masz do wyboru opcję dostawy pod wskazany adres lub odebrać swoje zamówienie w butikach Batidy. Zapraszamy do odwiedzenia naszych lokali na Krakowskim Przedmieściu, w Hali Koszyki oraz w Starej Papierni.