Utarło się, że to okres majówki rozpoczyna sezon grillowy, dlatego tuż po świętach wielkanocnych wyczekujemy pierwszych cieplejszych promieni słońca, a na myśl coraz częściej przychodzi nam wspólne biesiadowanie na świeżym powietrzu. Dziś podpowiadamy Wam, jakie mięsne produkty najlepiej wrzucić na grillowy ruszt.
Warszawa niczym wiosenne pąki drzew rozkwita w tym czasie nie do poznania. Życie nabiera barw, mieszkańcy zrzucają z siebie szarość i zimę by wreszcie odetchnąć ciepłem i nakreślić nowy rytm dnia.
Catering z dostawą do domu to jedna z najwygodniejszych propozycji, jakie mamy Wam do zaoferowania. Długi weekend majowy zbliża się wielkimi krokami, dlatego już dziś pomyśl, co zaserwujesz najbliższym na pierwszym spotkaniu otwierającym sezon grillowy. Wybierz się na zakupy do naszego e-sklepu - Batida Catering dociera pod każdy wskazany adres, prosto do waszych zielonych ogrodów.
Poniżej znajdziecie kilka naszych ulubionych mięsnych propozycji, których nie może zabraknąć podczas pierwszych spotkań z najbliższymi przy grillu lub ognisku.
1. Szaszłyki z kurczakiem i warzywami to idealne danie na pierwszy rzut. Lekkie mięso kurczaka wypieka się szybko. To jego smak w kompozycji z grillowanymi warzywami jest niczym aperitif przed kolejnymi rarytasami.
2. Hamburgery mają miano niekwestionowanych królów wśród grillowych frykasów. Tradycyjne wołowe czy też wegetariańskie kotlety w połączeniu z chrupką bułką, zestawem świeżych warzyw i własnoręcznie robionym sosem spektakularnie rozniecą każdy ruszt.
3. Żeberka marynowane w miodzie pitnym z suszoną śliwką są wybitną propozycją. Z prostego smaku mięsa Szefowa Kuchni, Marzena Hajn wydobyła kwintesencję majówkowych chwil. Zdecydowanie jest to danie, które powinno znaleźć się na waszym grillu.
4. Policzki wołowe z warzywami w sosie własnym to najnowsza interpretacja Marzeny Hajn na majówkowy grill. Mogłoby się na pierwszy rzut oka wydawać, że to danie restauracyjne, które na grill wydaje się być zbyt wykwintne. Nic bardziej mylnego – soczyste, delikatne mieso rozpływa się w ustach zaraz po pierwszym kęsie.
5. Kiełbaska z grilla to tradycja tradycji, dlatego dajemy jej miejsce w naszym rankingu. Delikatne nacięcia wypełnione kawałkami czerwonej cebuli i papryką, całość glazurowana oliwą z czosnkiem. Idealny sposób na 'szybko i smacznie'.
Majówkowy catering z dostawą do domu na terenie Warszawy i okolic pozwoli zaoszczędzić czas. Przyznajcie, że to bezcenna wartość. Przeznaczcie go na najważniejsze chwile bliskości z rodziną i przyjaciółmi, my zajmiemy się resztą, a majówkowe garden party zapadnie w pamięć wszystkim zaproszonym gościom.
Pozostaje wybór ulubionych zestawów grillowych w e-sklepie Batida i zaufanie do kulinarnego kunsztu szefowej kuchni Batidy, Marzeny Hajn, która już niejednokrotnie oferowała wam kucharskie arcydzieła prosto spod swojego noża.