Są dwa powody dla których to ciasto wraca do nas każdego lata. Po pierwsze, z tęsknotą pytacie o nie poza sezonem. Mamy wrażenie, że po prostu je uwielbiacie. Drugi, to ten, że sezon malinowy trwa w najlepsze. Maliny to jeden z głównych składników ciasta. Cukiernicy Batidy wraz z Szefową Cukierni, Mirą Bogucką na czele, czekają na te ciepłe, letnie dni, aby wprowadzić do naszych kolekcji jedną z waszych ulubionych pozycji.
Red Velvet, jak sama nazwa wskazuje, to aksamitna czerwień. Wyjątkowy wypiek charakteryzujący się nie tylko głębią czerwieni. Swoją gładką konsystencję zawdzięcza włoskiemu serkowi mascarpone połączonego z polskim twarogiem. Masa serowa przekładana jest kakaowym biszkoptem, co nadaje ciastu puszystości. Kompozycję dopełnia smak świeżych malin. Unikalne połączenie smaków sera, kakao i soczystych malin sprawia, że ciasto nabiera typowo letniego i rześkiego smaku. Całość oprószona jest czerwonym biszkoptem o pluszowej strukturze.
Pierwszy kęs jest słodki i kremowy, z kakaowym posmakiem. W każdym kolejnym, po prostu się rozpływasz. Owoce świeżych malin przełamują swoją soczystością aksamitną strukturę. Delikatny, gładki, taki jak być powinien tort, stworzony z myślą o letnich spotkaniach w gronie najbliższych. Smakuje niczym kulinarne arcydzieło schowane pod elegancką czerwienią.
Red Velvet możesz kupić w trzech rozmiarach. Zajrzyj czym prędzej do naszego sklepu on-line, gdzie w zakładce mono porcje, torty standardowe oraz torty większego rozmiaru znajdziesz Red Velvet w różnych formach. Ciasta zamówisz z dostawą pod każde wskazane miejsce na terenie Warszawy i okolic. Ciasto jest idealną propozycją na prezent, ale też fantastycznie pasują by wystawić je na stół podczas rodzinnych spotkań. Wypieki dostępne są również w butikach Batidy.