Odsłaniamy zimowe smaki Batidy!

Opublikowano

Zimowa pora potrafi dać w kość niejednemu zahartowanemu herkulesowi. Tak, tak. Żaden się nie przyzna, ale częściej będzie zaglądał do naszych butikowych lad aby słodkimi zimowymi smakami uderzyć w centralny punkt dopaminy ze zdwojoną mocą. Każdego dnia czekamy w gotowości by dostarczyć Ci dodatkową dawkę szczęścia w najsłodszej postaci. Mamy dla Ciebie kilka zimowych pozycji z kolekcji ciast i mono porcji, w których smakach odnajdziesz orzechową satysfakcję czy czekoladową przyjemność.

Przedstawiamy Ci klasyki sezonu zimowego. To pozycje w stylu #musteat. Można by uznać, że zima bez nich nie ma większego znaczenia. To one przyprawiają o wspomnienia wielu z Was. Wracacie do tych słodkich smaków często i wspominacie ich zaskakującą powtarzalność, jakby niezmiennie robiła je ta sama osoba. Tak właśnie jest! To za sprawą Head Pastry Chef, Miry Boguckiej, jej zespołowi oraz kilkudziesięcioletniej pracy oferujemy Ci ten sam smak od lat. W tej stałości tkwi sekret.

Nie bez powodu czekolada jest składnikiem przewodnim, zimowych ciast. Łatwo o pogorszony nastrój w okresie zimowym. Dni są krótkie, a mała ilość światła słonecznego może wpłynąć na pogorszenie nastroju. Tym samym deszczowe i mroźne dni nie dodają otuchy. Czekolada jest jednym z tych składników, który wpływa na poprawę naszego samopoczucia. To dzięki dużej zawartości magnezu, żelaza oraz antyoksydantów. Na poprawę humoru ma wpływ również sam smak i zapach czekolady. Z zimowymi smakami ciast nie pozwolimy Wam na chandrę!

MUS CZEKOLADOWY

Mus czekoladowy to klasyk, który pamiętają jeszcze wasze mamy i wspominacie go jako smak dzieciństwa. Co najważniejsze, mówicie, że jest niezmienny, dlatego tak często wybieracie go na wszelkie okazje. Fundamentem ciastka jest puszysty biszkopt czekoladowy, który kreuje wraz z kremowym musem czekoladowym kompozycję idealną. Mus przygotowaliśmy na bazie wysokiej jakości czekolady z zawartością 70% kakao belgijskiej marki Barry Callebaut. Ciasto obłożone jest na wierzchu pofalowanymi kawałkami mlecznej i białej czekolady. Dochodzą nas słuchy, że pierwszy kęs przenosi Was do intensywnego świata smaków. Odgłos kruszonej czekolady i wysublimowany smak dają jedyną w sobie niepowtarzalność.

DUET

Duety mają to do siebie, że zawsze idą w parze. Nie inaczej jest i w tym połączeniu. Powiązanie dwóch delikatnych smaków mlecznej i białej czekolady w puszystych musach, osadzonych na waniliowym biszkopcie. Wszystko na samym wierzchu ozdobione chrupiącą prażynką na bazie pasty orzechowej i mlecznej czekolady. Smak Duetu jest zrównoważony, iście czekoladowy, bez dwóch zdań pyszny. Odkąd pojawił się w ladach Batidy, przepadliście. Ciasto stworzone na każdą okazję, ale czym była by codzienność bez niego?

YUZU

Zastanawiasz się jakie ciasto zachwyci Twoich gości podczas wspólnego spotkania? Pędzimy z odpowiedzią! Yuzu to jeden z naszych najodważniejszych smaków. Wszystko przez ten niewielki owoc z rodziny cytrusów, o którym mówi się, że w jego smaku skondensowane są smaki każdego cytrusa po trochu. Jego owoc może jest niewielki, ale posiada więcej witaminy C niż cytryna, która jako jeden z głównych składników wielu zimowych naparów króluję w polskich domach. Zachwycająco kremowy mus z mlecznej czekolady jest przełamany kwaskowatym coulis o smaku owocu yuzu. Z musem idealnie komponuje się puszysty biszkopt czekoladowy z nibsami czekoladowymi. Na górnej warstwie ciasta dumnie prezentuje się chrupiąca prażynka na bazie pasty orzechowej, mlecznej czekolady i czarnego sezamu. Sądzimy, że gorzkość sezamu jest doskonałym przełamaniem słodko – kwaskowatego smaku. Dajcie ponieść się zimowej fantazji i zamówcie ciasto przez sklep on-line prosto pod wskazany adres.

ZŁOTY ORZECH

Bez wątpienia orzechy kojarzą się typowo zimowo. Letnio - jesienne zbiory orzechów obfitują zimą w bogate zdobycze. W zimowe dni okryci ciepłymi kocami często zasiadamy z miską wypełnioną po brzegi różnymi rodzajami orzechów. Chwytamy dziarsko w dłonie dziadka do orzechów i zajadamy rodzinnie przed ulubionym serialem. Orzech laskowy był też inspiracją dla Szefowej Cukierni, Miry Boguckiej by stworzyć smak idealny. Złoty orzech jest delikatnym musem wypełnionym kremem wypełnionym feuilletine. Zawartość ciasta to cukierniczy kunszt zamknięty w smaku orzecha laskowego. Najlepszym dowodem na to jest jego kształt. On cały wygląda niczym laskowy orzech.

 
 

Na wspólne zimowe chwile zapraszamy do naszych butików na Krakowskim Przedmieściu, w Hali Koszyki oraz w Starej Papierni. Więcej słodyczy znajdziesz w naszym sklepie on-line. Twoje zamówienie dostarczymy pod wskazany przez Ciebie adres na terenie Warszawy i okolic.

← Starsze posty Nowsze posty →



Zostaw komentarz